'Cascade' nodigt je uit om jouw unieke ritme te volgen. Een waterval kan je niet begrijpen, enkel beleven. Zo leer jij jouw unieke stroom te doorgronden, te voelen, te benoemen en ernaar te leven.
Ik bied je wat er nodig is voor jou: een begeleidingstraject op maat, een éénmalige sessie, een groeitraject, een training... Er is plaats voor gesprek, coachoefeningen, thuisopdrachten, opstellingen, creativiteit, stilte... Samen bekijken we hoe jouw waterval stroomt en wat jouw obstakels en doelen zijn. En dit met respect voor jouw focus, jouw eigenheid, jouw tempo.

Overzicht van het aanbod op deze pagina:

 1. Life coaching                  Individueel (fysiek of online)
 2. Energetic coaching       Individueel (fysiek of online)
 3. Burn/bore-out coaching Individueel (fysiek of online)
 4. Groeitraject Hsp         Groepstraject (online)
 5. Opleiding Intuïtieve Coach Groepstraining (fysiek -> wordt mogelijks vervangen door online training bij Corona-beperkingen)
 6. Opleiding Hsp Coach     Groepstraining (fysiek -> wordt mogelijks vervangen door online training bij Corona-beperkingen)

Life coaching

Zit je vast? Zijn er situaties waarin je niet onmiddellijk een uitweg ziet?  Vaak is praten over je probleem niet voldoende.
Als life coach ga ik samen met jou op zoek naar manieren om terug in beweging te komen.
Hierbij geef ik geen pasklare oplossingen. Maar begeleid ik jou eerder om de antwoorden die in jou zitten wakker te maken.
Je kan me zien als een wegwijzer. De stappen op de weg zet jij zelf. Namelijk, als de beweging uit jou komt, zal het kloppen voor joù.
Zo krijg je een succeservaring die werkt voor jou. Dat vormt een boost voor je eigenwaarde en geeft je meer voldoening.

Energetic coaching

Energetisch coachen is een ruimte creëren waarin 'het' kan gebeuren. Wat is 'het'? Dat is wat klaar zit voor jou. Dat kan een inzicht, een beweging, een gevoel zijn. Soms heb je niet echt een concrete vraag. Het leven loopt gewoon niet lekker. Centraal staat hier dat er voldoende ruimte, rust en veiligheid is om te laten ontstaan wat nodig is.

 (1) Sterk in je eigen kracht - aarden, centeren, afschermen

Voel jij je geregeld uit je evenwicht gebracht. Heb jij last van de impact die anderen of hun emoties op je hebben? Heb jij moeite om lastige situaties en gesprekken los te laten? Ervaar je hierdoor stress, piekerende gedachten, slapeloosheid, overspannen gevoelens, migraine...?

Jezelf versterken om zo meer jezelf te blijven in moeilijke situaties kan je leren. Ontspannen en stress loslaten kan je leren. Je afschermen van je omgeving, centeren en goed aarden kan je leren. Via relaxatie, visualisatie, meditatie en oefeningen begeleid ik je sterker te staan in je eigen as en zorgzaam om te gaan met je energie.

 

 (2) Sterk in je authentieke jezelf – inzicht in patronen en systemen

Heb je al ervaren dat veel van wat je voelt niet van jou is? Heb je het gevoel vast te zitten in patronen vanuit je omgeving of je familie? Via een opstelling of energetische oefening maken we onbewuste patronen zichtbaar. De bedoeling is steeds om toekomstgericht sterker te staan. Om los te komen van oude stukken of van stukken die jouw niet toebehoren.

 (3) Sterk in je gevoeligheid – Hsp coaching

Ben jij hoogsensitief? Wil je beter leren omgaan met je hooggevoeligheid? Waar kan ik je in bijstaan:
Wat is precies jouw gevoeligheid en de kwaliteiten ervan erkennen.
Hoe kan jij jezelf blijven in een wereld die voor jou overprikkelend of hard kan zijn?
Hoe kan jij je hooggevoelige kwaliteiten inzetten in jouw omgeving?

Burn-out / Bore - out coaching

Ligt een burn-out om het hoekje op de loer of ben je in een burn-out beland?
Wil jij gewoon terug uitgeslapen wakker worden en je gezondheid in de hand nemen?
Ben je verveeld in je werk of geërgerd over de manier waarop je werkplek georganiseerd is?
Krijgt jouw creativiteit of werkelijke talent geen ruimte? Dringt een carrièreswitch zich op?
Hoe maak je je vrij uit een gouden kooi die niet bij je past? Hoe weet je wat werkelijk bij jou past?

Samen kijken we wat je nodig hebt om verder te kunnen.

Wat zijn je waarden, talenten, idealen? Hoe verlies je de balans in jezelf of met je omgeving?
Heeft je eigenwaarde onderweg een stevige deuk gekregen. Ben je een idealist? Een perfectionist? Houdt schuldgevoel je motor steeds draaiende? Of ben je eerder iemand die de leegte absoluut wil vermijden?  

We werken aan 4 kernthema's, zowel preventief als curatief: leren doseren, leren ontladen, leren bewegen, leren reageren.

We kijken welken stappen jij kan zetten opdat je je passie (terug) kan voelen of er meer naar kan leven?   

                                  

Consultprijs voor coachsessies: 60 euro per uur / 90 euro voor 1 uur 30 min. Meestal duurt een sessie anderhalf uur.

 

Krachtvat groeitraject voor hsp 

Deze online groeireeks leert je in 6 modules om van je hoogsensitiviteit een kracht te maken. Je verwerft meer inzicht in jezelf en hoe je functioneert. Je leert je gevoeligheid (h)erkennen en omgaan met je gevoelskant en intuïtie. We maken ruimte voor elkaars verhaal en creëren een plek waar je gevoeligheid aan bod kan komen.

Ik leer je vooral wat werkt en versterkt. De modules bevatten een theoretisch kader en ervaringsgerichte oefeningen.

We werken aan hoe we ons als hooggevoelig persoon innerlijk voelen en wie we in essentie zijn én gaan aan de slag met hoe we krachtig in het leven kunnen staan in de buitenwereld. 

 

Praktisch & prijs: Het krachtvat-groeitraject omvat 6 online modules via Zoom. De prijs is 300 .

Voor meer info kan je de Folder Krachtvat HSP Groeitraject 2021 downloaden. Deze folder vind je rechts bovenaan deze pagina. 

Individuele variant: Elke module kan in een privé-sessie gevolgd worden als gewone coachsessie (120 € voor 2 uur). Dit kan online of fysiek in de coachingruimte van Cascade coaching, Kasteelstraat 199 te Buggenhout (als de Corona-beperkingen dit toelaten).

Meer info & inschrijven: neem contact op via contact of sofie@cascadecoaching.be

 

Winter 2021: Op vrijdagochtend (9.30-12.30 uur)                                                  

 1. 05/02/2021 Wat is hsp & Bewaak je prikkelniveau  
 2. 12/02/2021 - Soorten hooggevoeligheid  & harmonieuze relaties 
 3. 26/02/2021 - Hsp kwetsuren, grenzen & energetische bescherming                            
 4. 05/03/2021 - Hsp in balans: denken& voelen                                     
 5. 12/03/2021 - Stress, veerkracht & energiebalans                       
 6. 19/03/2021 - Talent en missie & In je kracht op het werk en in je leven                             

Zomerweek : Ma. 09/08/21 t.e.m zat. 14/08/21 van 9.30u tot 12.30 uur - zelfde programma

 

Individueel traject : Elk thema kan privé gevolgd worden als gewone consult, online of fysiek (conform de geldende Corona-maatregelen). De prijs bedraagt 120 euro voor 2 uur begeleiding per thema.

 

 

OPLEIDING Intuïtieve Coach

Deze opleiding wordt gegeven door Sofie Cloots bij het Opleidingscentruim Coach Clinic. 

 

Transformatie, heling van innerlijke kwetsuren en bewustzijnsverruiming

Wil jij van je gevoeligheid je kracht maken? 

Wil je leren hoe je jezelf beter kan beschermen? 

Wil je anderen helpen hun pijnlijke stukken te helen met zachte, door intuïtie geïnspireerde oefeningen? 

Voel jij dat de tijd rijp is om dat ‘licht’-stuk in jezelf meer ruimte te geven en te ontwikkelen? 

Dan ben je welkom in deze 6-daagse opleiding.

 

Zweverig <=> wetenschappelijk?

Deze opleiding botst niet met de wetenschappelijke bevindingen.  Vele intuïtieve processen zijn de laatste jaren bewezen door middel van hersenscans en neurologisch psychologisch onderzoek.  Deze opleiding is geen afwijkend zweverig verhaal, maar wel een verruiming van coach technieken die hun plaats verdienen in elke Life Coach praktijk. 

Je kan deze opleiding volgen zonder vooropleiding of je kan ze inzetten als verruiming van reeds verworven coach technieken.  De opleiding sluit aan bij de andere opleidingen van Coach Clinic en zorgt voor een uitbreiding van vaardigheden en formats.

 

Inhoud opleiding

De opleiding heeft tot doel innerlijke rust en wijsheid te brengen bij jezelf, zodat je dit kan overdragen op de mensen die je coacht. Hiervoor krijg je technieken en oefeningen aangereikt die verrassende resultaten opleveren, zodat je een nieuwe dimensie in coaching ervaart en kan integreren.

In de opleiding werken we met ervaringsgerichte, creatieve, verbindende en verruimende oefeningen. Precies om dat veld van alles-mag-aanwezig-zijn te initiëren. Van daaruit leer je omgaan met je gevoelskant, je intuïtieve kant en je energetische kant.

 

We gaan aan de slag met bewustzijnsoefeningen, rituelen, helende oefeningen, visualisaties. De opleiding is ervaringsgericht, maar geeft ook kader en inzichten. De ervaringen zijn vaak bijzonder verhelderend. Tegelijkertijd leer jij hoe je deze oefeningen kan brengen in een coachcontext. Hoe je tegelijk voor meer rust, balans en ontspanning kan zorgen. En tegelijk toch een diep transformerend effect kan hebben op klanten.

 

De opleiding heeft tot doel om zorgzaam, omhullend en daardoor tegelijk diep transformerend in te werken via oefeningen en formats.

De opleiding nodigt uit om je intuïtieve vaardigheden te gebruiken: je innerlijke zintuigen, je innerlijk weten, je energetisch potentieel. Het effect is vaak diepgaand , helend, en transformerend.

In de opleiding leer je van je gevoeligheid (HSP) een kracht maken. Zodat jij je empathie, intuïtie, creativiteit kan inzetten om je klanten op hun buurt krachtiger in het leven te zetten. De opleiding is ervaringsgericht en biedt een theoretisch kader.

 

Data Voorjaar 2021      Zomerreeks 2021      

Dinsdag 23 maart          Maandag 26 juli 

Dinsdag 20 april             Dinsdag 27 juli 

Dinsdag 27 april             Woensdag 28 juli 

Dinsdag 4 mei                Donderdag 29 juli 

Dinsdag 11 mei              Vrijdag 30 juli 

Dinsdag 18 mei              Zaterdag 11 september 

 

Bij blijvende lockdown start de opleiding online en wordt overgeschakeld op fysieke lessen bij versoepeling. 

 

Prijs: Prijs = 599 €, excl. BTW voor de 6 dagen (totaalprijs).  Hierin inbegrepen zit onder andere lesmateriaal en certificaat.

 

Locatie: De lessen gaan door op een tijdelijke (corona-proof) locatie: Binnenweg 58, 2180 Kapellen. Ingang via kasseiweg in het bos, parking ter plaatse. Nieuwe locatie vanaf eind april 2021: Geestenspoor 17 te Ekeren.

 

Praktisch: Elke lesdag start om 9.30 en eindigt om 16u.

Lesdagen zijn intensief en voor een optimale leeromgeving én work-life balande eindigen we om stipt 16u.

Corona: Lunch en drankjes breng je zelf mee of haal je bij een broodjeszaak in de buurt (alle weekdagen open, zaterdag gesloten).

 

Voor meer info kijk je op de website van Coach Clinic intuïtieve coach

Info en inschrijving: Coach Clinic inschrijving of wendy@coachclinic.be

 

 

OPLEIDING HSP Coach

Deze opleiding wordt gegeven door Sofie Cloots en Wendy Ceulemans (Coach Clinic). 

Wat houdt de opleiding HSP coach in? 

Dit is een intensieve opleiding in kleine groep waarbij iedereen zijn eigen hooggevoelige stukjes in kaart brengt, eigen kwetsures leert helen en tegelijkertijd leert uitreiken naar medecursisten. Dit doen we vanuit zachtheid, veiligheid en bewustmakende en helende oefenigen die iedereen in zijn kracht zet. Na deze 6 lesdagen heb je voldoende inzichten, bewustwording en ervaring in hooggevoeligheid om ook anderen rond deze gevoeligheid te coachen.

 

Mensen met hooggevoeligheid zijn vatbaarder voor overprikkeling, voor burn-out, voor allerlei angsten en zelfs voor depressies. Vaak leven ze niet hun eigen authentieke leven. Leren omgaan met overprikkeling en het opnieuw vrijmaken van geblokkeerde stukken is een prachtig transformatieproces. Hoe je dit transformatieproces begeleidt leer je in deze 6 dagen. 

Onze opleiding vertrekt vanuit wetenschappelijke fundamenten.

 

Je leert coachen rond hsp in een 1 op 1 setting. Onze oefeningen zijn toepasbaar in een praktijkruimte én voor wandelcoaching.

Je krijgt een helder kader, eenvoudig toepasbare coachmodellen en technieken rond HSP of hooggevoeligheid.

We werken met de methode van verbinding, een coachmethode die het verschil maakt.

We werken vanuit een holistisch mensbeeld en integreren coach invloeden vanuit experiëntieel coachen (lichaamswerk), NLP, creatief coachen, systemisch werk, traumawerk en mental coaching. 

 

Bij blijvende lockdown start de opleiding online en wordt overgeschakeld op fysieke lessen bij versoepeling. 

 

DataZomerweek : van maandag 16 augustus tot en met vrijdag 20 augustus +  1 extra dag op zaterdag 28 augustus.

Elke lesdag start om 9.30u en eindigt om 16u. Welkom vanaf 9u.

Lesdagen zijn intensief en voor een optimale leeromgeving én work-life balance eindigen we om stipt 16u.

 

Prijs: Prijs = 799 €, excl. BTW voor de 6 dagen (totaalprijs).  Hierin inbegrepen zit onder andere lesmateriaal en certificaat.

 

Locatie: Geestenspoor 17 te Ekeren.

 

Inschrijven: Inschrijven kan vanaf nu. Twijfel je nog? Neem een vrijblijvende optie op jouw plekje.

Info en inschrijving: Coach Clinic inschrijving of wendy@coachclinic.be

Voor meer info kijk je op de website van Coach Clinic HSP coach