'Cascade' nodigt je uit om jouw unieke ritme te volgen. Een waterval kan je niet begrijpen, enkel beleven. Zo leer jij jouw unieke stroom te doorgronden, te voelen, te benoemen en ernaar te leven.
Ik bied je wat er nodig is voor jou: een begeleidingstraject op maat, een éénmalige sessie, een groeitraject, een training... Er is plaats voor gesprek, coachoefeningen, thuisopdrachten, opstellingen, creativiteit, stilte... Samen bekijken we hoe jouw waterval stroomt en wat jouw obstakels en doelen zijn. En dit met respect voor jouw focus, jouw eigenheid, jouw tempo.

Overzicht van het aanbod op deze pagina:

 1. Life coaching                  Individueel 
 2. Energetic coaching       Individueel 
 3. Burn-out/bore-out coaching Individueel 
 4. Webinar 'Hooggevoelig en toch in je kracht, ook op het werk' Webinar - vr.22/10/21 van 10-11.30 uur
 5. Opleiding Intuïtieve Coach Groepstraining (fysiek -> wordt mogelijks vervangen door online training bij Corona-beperkingen)
 6. Opleiding Hsp Coach            Groepstraining (fysiek -> wordt mogelijks vervangen door online training bij Corona-beperkingenen)
 7. Jaaropleiding Verbindend natuurcoach   VOLZET Groepstraining (fysiek)
 8. Groeitraject Hsp                   Groepstraject (online)
 9. Intuïtieve Ontwikkeling     Groepstraject persoonlijke ontwikkeling - Timotheus
 10. HSP in je kracht, ook op het werk     Groepstraject (online) 

Life coaching

Zit je vast? Zijn er situaties waarin je niet onmiddellijk een uitweg ziet?  Vaak is praten over je probleem niet voldoende.
Als life coach ga ik samen met jou op zoek naar manieren om terug in beweging te komen.
Hierbij geef ik geen pasklare oplossingen. Maar begeleid ik jou eerder om de antwoorden die in jou zitten wakker te maken.
Je kan me zien als een wegwijzer. De stappen op de weg zet jij zelf. Namelijk, als de beweging uit jou komt, zal het kloppen voor joù.
Zo krijg je een succeservaring die werkt voor jou. Dat vormt een boost voor je eigenwaarde en geeft je meer voldoening.

Energetic coaching

Energetisch coachen is een ruimte creëren waarin 'het' kan gebeuren. Wat is 'het'? Dat is wat klaar zit voor jou. Dat kan een inzicht, een beweging, een gevoel zijn. Soms heb je niet echt een concrete vraag. Het leven loopt gewoon niet lekker. Centraal staat hier dat er voldoende ruimte, rust en veiligheid is om te laten ontstaan wat nodig is.

 (1) Sterk in je eigen kracht - aarden, centeren, afschermen

Voel jij je geregeld uit je evenwicht gebracht. Heb jij last van de impact die anderen of hun emoties op je hebben? Heb jij moeite om lastige situaties en gesprekken los te laten? Ervaar je hierdoor stress, piekerende gedachten, slapeloosheid, overspannen gevoelens, migraine...?

Jezelf versterken om zo meer jezelf te blijven in moeilijke situaties kan je leren. Ontspannen en stress loslaten kan je leren. Je afschermen van je omgeving, centeren en goed aarden kan je leren. Via relaxatie, visualisatie, meditatie en oefeningen begeleid ik je sterker te staan in je eigen as en zorgzaam om te gaan met je energie.

 

 (2) Sterk in je authentieke jezelf – inzicht in patronen en systemen

Heb je al ervaren dat veel van wat je voelt niet van jou is? Heb je het gevoel vast te zitten in patronen vanuit je omgeving of je familie? Via een opstelling of energetische oefening maken we onbewuste patronen zichtbaar. De bedoeling is steeds om toekomstgericht sterker te staan. Om los te komen van oude stukken of van stukken die jouw niet toebehoren.

 (3) Sterk in je gevoeligheid – Hsp coaching

Ben jij hoogsensitief? Wil je beter leren omgaan met je hooggevoeligheid? Waar kan ik je in bijstaan:
Wat is precies jouw gevoeligheid en de kwaliteiten ervan erkennen.
Hoe kan jij jezelf blijven in een wereld die voor jou overprikkelend of hard kan zijn?
Hoe kan jij je hooggevoelige kwaliteiten inzetten in jouw omgeving?

Burn-out / Bore - out coaching

Ligt een burn-out om het hoekje op de loer of ben je in een burn-out beland?
Wil jij gewoon terug uitgeslapen wakker worden en je gezondheid in de hand nemen?
Ben je verveeld in je werk of geërgerd over de manier waarop je werkplek georganiseerd is?
Krijgt jouw creativiteit of werkelijke talent geen ruimte? Dringt een carrièreswitch zich op?
Hoe maak je je vrij uit een gouden kooi die niet bij je past? Hoe weet je wat werkelijk bij jou past?

Samen kijken we wat je nodig hebt om verder te kunnen.

Wat zijn je waarden, talenten, idealen? Hoe verlies je de balans in jezelf of met je omgeving?
Heeft je eigenwaarde onderweg een stevige deuk gekregen. Ben je een idealist? Een perfectionist? Houdt schuldgevoel je motor steeds draaiende? Of ben je eerder iemand die de leegte absoluut wil vermijden?  

We werken aan 4 kernthema's, zowel preventief als curatief: leren doseren, leren ontladen, leren bewegen, leren reageren.

We kijken welken stappen jij kan zetten opdat je je passie (terug) kan voelen of er meer naar kan leven?   

                                  

Consultprijs voor coachsessies: 80 euro per uur / 120 euro voor 1 uur 30 min. Meestal duurt een sessie anderhalf uur. De prijzen zijn inclusief BTW.

 

Webinar 'hsp en toch in je kracht, ook op het werk'

Dit webinar wordt gegeven door Sofie Cloots in samenwerking met I love my job.  

Vrijdag 22 Oktober 2021 - van 10 tot 11.30 uur - Locatie: Online - prijs: 16,14 euro.

Hoe deelnemen? ° Schrijf je in via Eventbrite

 

Uit onderzoek blijkt dat één op vijf mensen hoogsensitief is. Lang niet iedereen weet dit over zichzelf. Veel mensen geven aan dat ze een hele periode van hun leven niet wisten wat er met hen aan de hand was waardoor ze niet goed functioneerden op hun werk. Eens je erachter komt dat je hoogsensitief bent, geeft dit rust én duiken nieuwe uitdagingen op. Zoals je hoogsensitiviteit erkennen, je durven tonen of je grenzen respecteren.

Anderzijds ervaren leidinggevenden of collega’s vaak onmacht omdat ze niet weten hoe ze best omgaan met hooggevoeligheid. Misschien heb jij een collega, klant, zakenpartner, vennoot,… die snel dichtklapt of een vat aan emoties is. Dan weet je wat ik bedoel. Inzicht hierin maakt dat je in je kracht blijft en krijgt wat je uiteindelijk wenst: evenwichtig, prettig en efficiënt samenwerken.

Hoe ‘lees’ je een hoogsensitief iemand? Hoe blijf je in verbinding? Dit webinar biedt een kader over wat hoogsensitiviteit precies is en hoe je dit als team, collega of leidinggevende kan ontplooien tot een meerwaarde op de werkvloer.

 

OPLEIDING Intuïtieve Coach

Deze opleiding wordt gegeven door Sofie Cloots bij het Opleidingscentruim Coach Clinic. 

 

Transformatie, heling van innerlijke kwetsuren en bewustzijnsverruiming

 

Wil jij van je gevoeligheid je kracht maken?

Wil je leren hoe je jezelf kan beschermen

Wil je anderen helpen hun pijnlijke stukken te helen met zachte, door intuïtie geïnspireerde oefeningen?

Voel jij dat de tijd rijp is om dat 'licht'-stuk in jezelf meer ruimte te geven en te ontwikkelen.

Dan ben je welkom in deze 6-daagse opleiding.

 

Zweverig <=> wetenschappelijk?

Deze opleiding botst niet met wetenschappelijke bevindingen. Vele intuïtieve processen zijn de laatste jaren bewezen door middel van hersenscans en neurologisch psychologisch onderzoek. Deze opleiding is geen afwijkend zweverig verhaal, maar wel een verruiming van coachtechnieken die hun plaats vinden in elke Life coach praktijk. Je kan deze opleiding volgen zonder vooropleiding of je kan ze inzetten als verruiming van reeds verworven coach technieken. De opleiding sluit aan bij de andere opleidingen van Coach Clinic en zorgt voor een uitbreiding van vaardigheden en formats.

 

 

Inhoud opleiding

De opleiding heeft tot doel innerlijke rust en wijsheid te brengen bij jezelf, zodat je dit kan overdragen op de mensen die je coacht. Hiervoor krijg je technieken en oefeningen aangereikt die verrassende resultaten opleveren, zodat je een nieuwe dimensie in coaching ervaart en kan integreren.

In de opleiding werken we met ervaringsgerichte, creatieve, verbindende en verruimende oefeningen. Precies om dat veld van alles-mag-aanwezig-zijn te initiëren. Van daaruit leer je omgaan met je gevoelskant, je intuïtieve kant en je energetische kant.

 

We gaan aan de slag met bewustzijnsoefeningen, rituelen, helende oefeningen, visualisaties. De opleiding is ervaringsgericht, maar geeft ook kader en inzichten. De ervaringen zijn vaak bijzonder verhelderend. Tegelijkertijd leer jij hoe je deze oefeningen kan brengen in een coachcontext. Hoe je tegelijk voor meer rust, balans en ontspanning kan zorgen. En tegelijk toch een diep transformerend effect kan hebben op klanten.

 

De opleiding heeft tot doel om zorgzaam, omhullend en daardoor tegelijk diep transformerend in te werken via oefeningen en formats.

De opleiding nodigt uit om je intuïtieve vaardigheden te gebruiken: je innerlijke zintuigen, je innerlijk weten, je energetisch potentieel. Het effect is vaak diepgaand , helend, en transformerend.

In de opleiding leer je van je gevoeligheid (HSP) een kracht maken. Zodat jij je empathie, intuïtie, creativiteit kan inzetten om je klanten op hun buurt krachtiger in het leven te zetten. De opleiding is ervaringsgericht en biedt een theoretisch kader.

 

Data Najaar 2021 (volzet)

Dinsdag 14 september 

Dinsdag 28 september

Dinsdag 12 oktober

Dinsdag 26 oktober

Dinsdag 16 november

Dinsdag 30 november

 

Data 2022

Maandag 24 januari 

Maandag 31 januari 

Maandag 7 februari 

Maandag 14 bruari 

Maandag 7 maart 

Maandag 14 maart 

 

Bij lockdown start de opleiding online en wordt overgeschakeld op fysieke lessen bij versoepeling. 

 

Prijs: Prijs = 599 €, excl. BTW voor de 6 dagen (totaalprijs).  Hierin inbegrepen zit onder andere lesmateriaal en certificaat.

 

LocatieDe lessen gaan door op onze locatie: Geestenspooor 17/1 in Ekeren, vlakbij het centrum en toch rustig gelegen.

 

Praktisch: Elke lesdag start om 9.30 en eindigt om 16u.

Lesdagen zijn intensief en voor een optimale leeromgeving én work-life balande eindigen we om stipt 16u.

Corona: Lunch en drankjes breng je zelf mee. Onze locatie is vlakbij bakkers, buurtwinkels en broodjeszaken.

 

Voor meer info kijk je op de website van Coach Clinic intuïtieve coach

Info en inschrijving: Coach Clinic inschrijving of hansbert@coachclinic.be

 

 

OPLEIDING HSP Coach

Deze opleiding wordt gegeven door Sofie Cloots en Wendy Ceulemans (Coach Clinic). 

Wat houdt de opleiding HSP coach in? 

 

Dit is een intensieve opleiding in kleine groep waarbij iedereen zijn eigen hooggevoelige stukjes in kaart brengt, eigen kwetsures leert helen en tegelijkertijd leert uitreiken naar medecursisten. Dit doen we vanuit zachtheid, veiligheid en bewustmakende en helende oefenigen die iedereen in zijn kracht zet. Na deze 6 lesdagen heb je voldoende inzichten, bewustwording en ervaring in hooggevoeligheid om ook anderen rond deze gevoeligheid te coachen.

 

Mensen met hooggevoeligheid zijn vatbaarder voor overprikkeling, voor burn-out, voor allerlei angsten en zelfs voor depressies. Vaak leven ze niet hun eigen authentieke leven. Leren omgaan met overprikkeling en het opnieuw vrijmaken van geblokkeerde stukken is een prachtig transformatieproces. Hoe je dit transformatieproces begeleidt leer je in deze 6 dagen. 

Onze opleiding vertrekt vanuit wetenschappelijke fundamenten.

 

Je leert coachen rond hsp in een 1 op 1 setting. Onze oefeningen zijn toepasbaar in een praktijkruimte én voor wandelcoaching.

Je krijgt een helder kader, eenvoudig toepasbare coachmodellen en technieken rond HSP of hooggevoeligheid.

We werken met de methode van verbinding, een coachmethode die het verschil maakt.

We werken vanuit een holistisch mensbeeld en integreren coach invloeden vanuit experiëntieel coachen (lichaamswerk), NLP, creatief coachen, systemisch werk, traumawerk en mental coaching. 

 

Bij blijvende lockdown start de opleiding online en wordt overgeschakeld op fysieke lessen bij versoepeling. 

 

Data

Dinsdag 18 januari

Dinsdag 25 januari

Dinsdag 1 februari

Dinsdag 8 februari

Dinsdag 15 februari

Dinsdag 22 februari

 

Praktisch: Elke lesdag start om 9.30 en eindigt om 16u. Welkom vanaf 9u.

Lesdagen zijn intensief en voor een optimale leeromgeving én work-life balande eindigen we om stipt 16u.

Corona: Lunch en drankjes breng je zelf mee. Onze locatie is vlakbij bakkers, buurtwinkels en broodjeszaken.

 

Prijs: Prijs = 799 €, excl. BTW voor de 6 dagen (totaalprijs).  Hierin inbegrepen zit onder andere lesmateriaal en certificaat.

Locatie: De lessen gaan door op: Geestenspooor 17/1 in Ekeren, vlakbij het centrum en toch rustig gelegen.

Inschrijven: Inschrijven kan vanaf nu. Twijfel je nog? Neem een vrijblijvende optie op jouw plekje.

Info en inschrijving: Coach Clinic inschrijving of wendy@coachclinic.be

Voor meer info kijk je op de website van Coach Clinic HSP coach

 

 

VOLZET - JAAROPLEIDING VERBINDEND NATUURCOACH - Mee met de seizoenen

 

Unieke jaaropleiding - 12 lessen - september tot juni. 'Dit is wat de gestresste wereld nodig heeft'.

 

Ben jij iemand die graag stilte en natuur opzoekt?  Bosbaden, wandelcoachen,… coachen in de natuur kent een enorme groei.  Managers die willen ontstressen, mensen met hoogsensitiviteit die ontprikkeling zoeken, mensen met innerlijke kwetsures die genezing zoeken,…tal van cliënten zijn gebaat bij coachen in de natuur.  Corona heeft de vraag naar natuurcoaching een enorme boost gegeven.  Volg deze unieke opleiding en vestig jezelf als erkend natuurcoach.

Natuurcoachen is méér dan coachen in de natuur.

Een sessie natuurcoachen start altijd met vertraging.  Een eindje wandelen in stilte, een wandelmeditatie,…  Een professionele natuurcoach begeleidt de cliënt hierin op zo’n manier dat zelfreflectie en verbinding terug mogelijk worden.  Pas dan komt een mogelijk thema aan bod.  Al wandelend of zittend helpt de natuurcoach de cliënt antwoorden te zoeken in zichzelf.  De natuurcoach is de begeleider van een innerlijk proces.  Prikkelende natuurcoach oefeningen leiden tot inzichten en verhelderingen.  Rituelen en symbolen helpen helen en de innerlijke kracht terugvinden.  De natuur vormt een niet-oordelend decor waar iedereen zich welkom voelt.  Iets voor jou?

Doorheen de seizoenen. De opleiding start in de heerlijke nazomer.  Vanuit deze glorieuze start maken we als natuurcoach alle seizoenen mee en leer je oefeningen die aansluiten bij de natuur op elk moment.  Herfst-winter-lente en het begin van de zomer, deze jaaropleiding geeft je de gelegenheid om alle seizoen te leren inzetten in jouw natuurcoachings.

Programma: De opleiding Verbindend Natuurcoachen bestaat uit 3 onderdelen:

 1. Verbinden met onszelf: Een professionele natuurcoach is helemaal thuis in zichzelf.  Vanuit eigen innerlijke rust kan de verbinding gemaakt worden met de cliënt.  Elke lesdag wordt er ingezet op zelfreflectie, meditatie en stiltemomenten.
 2. Gesprekstechnieken en coachende vaardigheden: Natuurcoachen vraagt een afwisseling van technieken.  Vertragen, maar net zo goed prikkelen.  Helen en ook richting geven.  Elke lesdag leer je coachende technieken zodat een gesprek in de natuur impact heeft en je cliënt innerlijk in beweging zet.
 3. Natuurcoach oefeningen: De natuur inzetten als coach techniek.  Aangepast aan het seizoen, oefeningen voor elk thema,… Je leert een scala van inspirerende, helende en soms challenging natuurcoach oefeningen.

Praktisch en locatie: De opleiding start in september en loopt tot begin juni.  Lesdagen gaan door op een combinatie van maandagen en dinsdagen.  We gaan op pad met een groep van 10 personen

Elke lesdag bestaat gedeeltelijk uit buitenlessen in de natuur, afgewisseld met les in ons eigen opleidingscentrum.  We starten om 9.30u en eindigen om 16u. De vaste locatie voor de lessen is onze thuisbasis: Geestespoor 17, 2180 Ekeren.  Vlot bereikbaar met alle openbaar vervoer en parking voor de deur.  Op sommige lesdagen wijken we uit naar natuurgebieden in de buurt.

Data: 12 lesdagen (10 verplicht om certificaat te halen):

Maandag 6 september 2021 : welkomstdag 

Maandag 20 september 2021

Maandag 1 november 2021 (feestdag) 

Dinsdag 7 december 2021

Dinsdag 14 december 2021

Maandag 20 december 2021

Maandag 17 januari 2022

Maandag 21 februari 2022 (géén krokusvakantie)

Maandag 21 maart 2022

Dinsdag 19 april 2022 (géén paasvakantie)

Maandag 9 mei 2022

Dinsdag 7 juni 2022: slotritueel en uitreiking cerificaat

 

Prijs 1.499 € excl. btw voor de totale jaaropleiding.

Na voltooiing van de jaaropleiding en mits een aanwezigheid van min. 80% van de lesdagen, verkrijg je het erkende certificaat Professionele Verbindende NatuurcoachNa het behalen van je certificaat en mits het naleven van de coach deontologie, kan je je aansluiten bij de beroepsvereniging Vlaamse Vereniging Erkende Coaches: www.vlaamseverenigingerkendecoaches.be.

Voor wie?  Er is geen vooropleiding noodzakelijk.  Liefde voor de natuur, geen schrik hebben van regen en wind, een eigen groeiproces reeds ingezet hebben,…zijn wel enkele criteria om te bepalen of dit iets voor jou is.

Inschrijven kan enkel na aanwezigheid op ons inschrijf-beleefmoment op dinsdag 29 juni om 16.30u (correctie tov newsletter!!) of na een persoonlijk kennismakingsgesprek met lesgevers Sofie Cloots en Wendy Ceulemans.

Informatie op coach clinic en extra info via wendy@coachclinic.be

 

HSP in je kracht, zowel op het werk als privé - Online opleiding

 

- Vier vrijdagen in juni: vr. 3, 10, 17, 24 juni 2022, telkens van 10 tot 12 uur (medium: zoom) Meer informatie

- Kostprijs: 215 euro (incl.BTW). Aangezien de modules op mekaar voortbouwen, kan je de opleiding enkel in een volledig pakket van 4 sessies volgen.

- Inschrijven via deze link of via de website van I love my job bij events. 

 

Met deze online opleiding geven we jou inzicht in je eigen hoogsensitiviteit. Doorheen vier online sessies breng jij je hoogsensitieve sterktes en valkuilen in kaart. We doen dit door een persoonlijke hsp-toolbox samen te stellen. Hier breng je voor jezelf in kaart wat jou triggert en overprikkelt, wat jij nodig hebt om opnieuw in balans te zijn en wat jij kan doen om te voorkomen dat je overprikkeld raakt. Deze opleiding geeft jou inzicht in veel voorkomende hsp-dynamieken en -kwetsuren. Daardoor worden jouw patronen helder en kan je helend aan de slag gaan. Je komt opnieuw in je kracht, je leert vanuit verbinding te communiceren en je wordt je bewust van hoe het anders en beter kan. 

 

Wat mag je concreet verwachten?

 

Sessie 1: Inzicht in hoogsensitiviteit en overprikkeling 

 • bewust worden van hoogsensitiviteit
 • de signalen van overprikkeling herkennen en overprikkeling voorkomen
 • onderscheid én samenhang tussen fysieke belasting, emotionele stress en mentale spanning
 • jouw eigen hsp-toolbox maken: je eigen hoogsensitieve aspecten in kaart brengen

Sessie 2: Veerkracht en balans 

 • gevoelens en gedachten in balans
 • beperkende overtuigingen ombuigen, relativeren en omdenken
 • typische hsp-patronen zoals perfectionisme, (over)interpreteren, piekeren, uitstelgedrag, lage eigenwaarde
 • jouw eigen hsp-toolbox verder maken: in kaart brengen wat jij nodig hebt om emotioneel en mentaal te ontladen

Sessie 3: Goede (werk)relaties

 • relatiepatronen en typische dynamieken tussen hsp’ers onderling en met niet-hsp’ers
 • pleasen versus bunkeren
 • relatiegebonden thema’s zoals je plek innemen, erkenning krijgen, communicatie (o.a. neen zeggen)
 • jouw eigen hsp-toolbox verder maken: je eigen gevoelige aspecten en kwetsuren vanuit relaties in kaart brengen

Sessie 4: De typische kracht van hoogsensitieve personen

 • proactief beslissen versus reactief reageren op een situatie
 • sluitstuk van je eigen hsp-toolbox: in kaart brengen hoe jij overprikkeling kan voorkomen
 • je doelen creëren en neerzetten, hoe vind je de job die echt bij je past
 • missie en zingeving als essentiële waarde voor een hoogsensitieve persoon

 

Groeitraject Intuïtieve Ontwikkeling (Timotheus)

 

Basisvaardigheden Intuïtieve Ontwikkeling - Meer informatie

- Proefles op donderdag 30 september om 19.30 uur in de Kluizerij (Affligem) - Info & inschrijven 

- Oktober-december op donderdagavonden in de Kluizerij (Affligem) - Info & inschrijven

 

Verdiepingsmodule De vijf-elementenleer - Meer informatie

- Oktober-december op woensdagavonden in de Kluizerij (Affligem) - Info & inschrijven 

 

 

Krachtvat groeitraject voor hsp 

Deze online groeireeks leert je in 6 modules om van je hoogsensitiviteit een kracht te maken. Je verwerft meer inzicht in jezelf en hoe je functioneert. Je verwerft meer inzicht in jezelf en hoe je functioneert. Je leert je gevoeligheid (h)erkennen en omgaan met je gevoelskant en intuïtie. We maken ruimte voor elkaars verhaal en creëren een plek waar je gevoeligheid aan bod kan komen.

Ik leer je vooral wat werkt en versterkt. De modules bevatten een theoretisch kader en ervaringsgerichte oefeningen. We werken aan hoe we ons als hooggevoelig persoon innerlijk voelen en wie we in essentie zijn én gaan aan de slag met hoe we krachtig in het leven kunnen staan in de buitenwereld. 

Praktisch & prijs: Het krachtvat-groeitraject omvat 6 online modules via Zoom. De prijs is 450 € (inclusief BTW). Voorlopig is er geen nieuwe reeks ingepland.

Meer info & inschrijven: neem contact op via contact of sofie@cascadecoaching.beVoor meer info vraag de 'Folder Krachtvat HSP Groeitraject 2021-2022' aan.